Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés a receptekben

Roqueforttal töltött csirkecomb

A csirkecombokat kicsontozzuk. A reszelt roquefort sajt egyharmadát összekeverjük 1 tojással, 1 evőkanál tejföllel, a borssal és a zúzott fokhagymával és az apróra vágott metélőhagymával. A csont helyére kenjük a masszát, majd ... tovább

Dolma, töltött szőlőlevél

A rizst megmossuk és egy tálba tesszük tesszük. A citromok levét, az apróra vágott a hagymát, a kaprot, a petrezselymet hozzáadjuk (a szárakat félretesszük) és beledobjuk a durvára vágott diót meg a mazsolát, sózzuk, borsozzuk, ... tovább

Töltött paprika

A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük. A húst megdaráljuk és összekeverjük az előfőzött rizzsel és a tojással, sózzuk, borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket kiszedjük. A ... tovább

Kemencében sült csülök

A csülköt megmossuk, ha kell leperzseljük és lekaparjuk, majd szárazra törölve befűszerezzük. Az előkészített csülköt megfelelő méretű, kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, mellé dobjuk a negyedelt hagymát és a fokhagymákat. ... tovább

Káposztás tészta

Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt ... tovább

Tyúk tormás káposztalében

A fél tyúkot kisebb darabokra vágom. Kevés hájat apróra vágok, zsírját kisütöm, majd a zsíron átsütöm a húsdarabok mindkét oldalát. A húst a káposztalével felöntöm, megsózom, megborsozom és puhára főzöm. Ezután a ... tovább

Milánói töltött csirke

A spagettit a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, leszűröm, és egy evőkanál olajjal összekeverem. A hagymát finomra vágom. A megmaradt olajon megfuttatom a hagymát, majd ráteszem a darált sertéshúst. Egy-két percnyi pirítás ... tovább
cimkék

Birsalmával töltött vadkacsa

A szalonnát felcsíkozzuk. A vadkacsát a szalonnacsíkokkal sűrűn megtűzdeljük, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A birsalmákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. A vadkacsák hasüregébe rakjuk a birsalmát, ... tovább

Vadmalacomb roston

A vadmalaccombból 8 szeletet vágunk. Széleit kissé bevagdossuk és húskalapáccsal kiverjük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, bekenjük olajjal és legalább 2 órára hidegre tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikára ... tovább

Gombás tökkarikák

A tököt 2 ujjnyi karikákra vágjuk, meghámozzuk és a belét kiszedjük, megsózzuk és félretesszük. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, majd a megtisztított és apróra vágott gombát rádobjuk. ... tovább